héMax pindasoep

Het komt wel eens voor dat je restjes pindasaus over houdt na het serveren van het gerecht. Het is zonde om dit weg te gooien, vooral na het lezen van dit recept. Zo kun je de restjes pindasaus gewoon omtoveren tot een kommetje soep. De recepten met pindasaus zijn voorzien van een boodschappenlijstje, bereidingsduur, stappenplan en foto. Smakelijk eten!

Wat heb ik nodig voor het maken van pindasoep?

Dit gerecht is bestemd voor 2 kommen pindasoep. De bereidingstijd bedraagt ongeveer 15 minuten.

Ingrediënten

– 1 sjalot

-50 gram taugé

– half teentje knoflook

– halve prei

– Restjes pindasaus (150-250 gram)

– 100 gram kipfiletreepjes

-400 ml kippenbouillon

Kijk even goed in de koelkast voor overgebleven groenten.  De pindasoep kun je makkelijk aanvullen met o.a. paprika, bleekselderij, worteltjes en peterselie.

Hoe bereid ik pindasoep met pindasaus als basis?

  1. Pel en snipper zowel de sjalot als de knoflook fijn. Snijd het wit van de prei fijn of snijd het in ringen.
  2. Pak een steelpannetje en bak de kipreepjes in een voorverhitte pan. Bak het gedurende 5 minuten.
  3. Voeg hier de sjalot, knoflook, prei en eventueel andere groenten aan toe. Laat de groenten niet bruin kleuren. Op een lage temperatuur is het binnen enkele minuten gefruit.
  4. Breng de kippenbouillon in een soeppan aan de kook en roer de pindasaus erdoor. Laat het even een paar minuten, al roerend doorkoken.
  5. Voeg de gefruite groenten en de gebakken kipreepjes aan de soep toe. Laat die nog ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
  6. Giet in elke kom de pindasoep en voeg de taugé toe.

Serveertips

-Pittiger? Meng een theelepel sambal door de pindasoep.

-Garnering? Strooi wat gebakken uitjes, peterselie of pinda’s over de pindasoep.

-Ook lekker met stokbrood.