héMax pindasaus met kipsaté

Kipsaté met pindasaus. Een gerecht dat je echt eens moet proberen: kipsaté met pindasaus. Natuurlijk mag onze pindasaus niet ontbreken. De recepten met pindasaus zijn voorzien van een boodschappenlijstje, bereidingsduur, stappenplan en foto. Smakelijk eten! 

Kipsate met pindasaus

Wat heb ik nodig voor kipsaté  met pindasaus?

Dit gerecht is bestemd voor 5 personen. De bereidingstijd bedraagt ongeveer 30 minuten.   

Extra benodigdheden

-Satéprikkers

Ingrediënten

– 800 gram sperziebonen

– 300 gram rijst

– 500 gram kipfilet of kippendij

– 400 gram héMax pindasaus – lekker mild

De kipfilet of kippendij is extra lekker wanneer deze gemarineerd is. 

Ingrediënten marinade

– 2 eetlepels olie

– 2 eetlepels olie

– 1 teentje knoflook

– 4 eetlepels ketjap manis

– 1 eetlepel gembersiroop

– 1 eetlepel citroensap

Hoe bereid ik kipsaté met pindasaus. Voor dit gerecht kan er zowel voor de kippendij als kipfiletgekozen worden. Een kippendij is in dit geval wat soepeler en droogt minder snel uit tijdens de bereiding van het gerecht. Het kost echter wel meer voorbereidingstijd om vet en eventuele stukjes bot weg te snijden. 

Kipsaté met groente. Spoel de boontjes eerst even goed af. Snij vervolgens de twee uiteinden van de boontjes eraf. Breek de sperzieboon eventueel doormidden. 

Kipsaté met rijst. Rijst is onmisbaar in dit gerecht. Gebruik 75 gram rijst per persoon. Je kunt ook een klein kopje gebruiken als meeteenheid. 

Kipsaté met pindasaus. De héMax pindasaus 500 gram is een perfecte aanvulling op dit gerecht. Dankzij de échte pindasmaak krijgt het gerecht een volle smaakbeleving. 

Kipsaté marinade. 2 el olie, 1 teentje knoflook OF 1 tl knoflookpoeder, 4 el ketjap manis, 1 el gembersiroop OF 1 el gemberpoeder, 1 el citroensap, zout en/of peper naar eigen smaak. 

Kipsaté voorbereiding. Snij de kippendij of kipfilet in blokjes van circa 2 centimeter. Meng de marinade in een kom; voeg de olie, knoflook, ketjap manis, gember en citroensap toe. Leg de kippendij of-filet in de marinade. 

Hoe bereid ik kipsaté met pindasaus

  1. Week de satéprikkers in water. Dit voorkomt splintering en verbranding van het stokje.
  2. Breng de rijst aan de kook. Laat dit ongeveer 8 minuten koken. Controleer 2 minuten van te voren of het al beetgaar is.
  3. Rijg de gemarineerde kip op een satéprikker. 
  4. Stop de sperziebonen in een pan met kokend water. De sperziebonen moeten ongeveer 12 tot 16 minuten koken. Controleer dit in de tussentijd door er met je vork in te prikken en te proeven of het beetgaar is. 
  5. Verhit de (gril)pan op een hoge stand. Leg de stokjes in de pan of op de plaat. Draai de stokjes regelmatig om, zodat de kipsaté aan alle kanten mooi bruin wordt. 
  6. Is de rijst al beetgaar? Zo ja, giet het af in een vergiet. Stop de rijst terug in de lege pan en doe de deksel hierop. Laat het ongeveer 10 minuten door stomen. 
  7. Verhit ondertussen ook de héMax pindasaus. Dit kan zowel in de magnetron als pan. Laat de pindasaus niet koken en roer het goed door.
  8. Giet de sperziebonen af en leg dit op het bord. Zo ook de  rijst.
  9. Leg de kipsaté op het bord en giet de warme héMax pindasaus over het gerecht. 

Serveertips

-Pittiger? Meng een theelepel sambal door de héMax pindasaus of marinade. 

-Garnering? Strooi wat gebakken uitjes over de kipsaté en héMax pindasaus.