Gado Gado met héMax pindasaus

Een heerlijk en makkelijk gerecht: Gado Gado met pindasaus. Het gerecht is ook makkelijk veganistisch te krijgen. Vervang de kroepoek door emping en een eitje is geen vereiste bij dit gerecht. 

Gado Gado met pindasaus

Wat heb ik nodig voor Gado Gado met pindasaus?

Dit gerecht is bestemd voor 4 personen. De bereidingstijd bedraagt ongeveer 20 minuten. Meer of minder eters? Ingrediënt delen door 4 en vermenigvuldigen met het aantal eters.  

Gado Gado met pindasaus

Ingrediënten

 • -300 gram pandanrijst
 • -4 eieren 
 • -250 gram sperziebonen
 • -1 spitskool
 • -1/2 komkommer
 • -125 gram taugé
 • -1 zak kroepoek of emping
 • -héMax pindasaus – lekker mild

Hoe bereid ik Gado Gado met pindasaus?

Gado Gado met pandanrijst

Gebruik bij dit gerecht pandanrijst. Pandanrijst is een langkorrelige rijstsoort met een volle smaak en zachte geur. Gebruik 75 gram pandanrijst per persoon. Je kunt ook een klein kopje gebruiken als meeteenheid. 

Gado Gado met groente

Spoel de sperzieboenen eerst even goed af. Snij vervolgens de twee uiteinden van de boontjes eraf. Breek de sperzieboon eventueel doormidden. Snijd de spitskool door vieren. Verwijder de stronk van de kool, om vervolgens de kool in dunne stroken te snijden. Taugé wordt later toegevoegd. 

Gado Gado met pindasaus

De héMax pindasaus 500 gram is een heerlijke aanvulling op dit gerecht. Doordat de pindasaus veganistisch is, kun je het gerecht naar eigen keuze veganistisch houden. 

Hoe maak ik Gado Gado met héMax pindasaus

 1. Breng de pandanrijst aan de kook volgens de bereidingswijze op de verpakking van het product. 
 2. Breng het water aan de kook en kook de eieren zo’n 8 minuten hard. 
 3. Kook de sperziebonen 3 minuten. Voeg hierna de spitskool toe en laat het 3 minuten mee koken. Taugé hoeft maar 10 seconden mee te koken. 
 4. Warm de héMax pindasaus op in de magnetron of pannetje volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de pindasaus niet koken. 
 5. Inmiddels zijn de eieren hard gekookt. Giet de eieren af en pel ze koud af. Snij het ei vervolgens in 4 delen.
 6. Tussendoor snij je de komkommer in halve plakjes. Een halve komkommer is al meer dan voldoende. 
 7. Is de pandanrijst al beetgaar? Zo ja, giet het af in een vergiet. 
 8. Schep de pandanrijst op het bord en verdeel de groente hierover. Schep vervolgens de héMax pindasaus erover en leg de eieren en komkommer erbij. Voor de extra bite bestrooi je het gerecht met kroepoek. 

 Serveertips

-Veganistisch? Indien je het gerecht geheel veganistisch wilt maken kun je de eieren buiten beschouwing houden. Ook kun je de kroepoek dan vervangen door emping.