héMax met hamburger

Wie houdt er nu niet van een hamburger met overheerlijke héMax pindasaus. De pindasaus van héMax bevat extra veel pinda’s waardoor het een echte smaaksensatie wordt. Al onze recepten met pindasaus zijn voorzien van een boodschappenlijstje, bereidingsduur, stappenplan en foto. Eetsmakelijk!

héMax met hamburger

Wat heb ik nodig voor een Hamburger met pindasaus?

Dit gerecht is bestemd voor 2 personen. De bereidingstijd bedraagt ongeveer 50 minuten.

Ingrediënten hamburger

-250 gram rundergehakt

-1 teen knoflook

-1 ui

-Snufje zout en peper

-Snufje paprikapoeder

Ingrediënten friet

-6 aardappelen

-Olie

Overige ingrediënten voor op het broodje

-2 eieren

-20 gram veldsla

-2 Italiaanse bollen

-20 gram taugé

-4 augurken

-1 tomaat

-1 ui

-héMax pindasaus

Hoe bereid ik de hamburger

Doe het rundergehakt in een kom en voeg het paprikapoeder, zout en peper toe. Kneed het goed door elkaar en verdeel het gehakt over de 2 personen. Maak er eerst een balletje van en duw het vervolgens plat tot burgers. Maak de burger plat van 1 centimeter dik en 10 centimeter in doorsnee. Gril de burgers ongeveer 8 minuten gaar. Draai ze halverwege om.

Hoe bereid ik friet

Snij de kruimelige aardappelen over de lengte in schijven. Hierna snijd je de schijven in frieten. Houd ongeveer 1,5 centimeter aan.  Stop de frieten voor ongeveer 30 minuten in een pan lauw water. Bak de friet in twee fasen. De eerste is het voorbakken. Verwarm de olie op 140 graden. Bak de friet 5 minuten gaar in de pan. De gebakken friet stop je vervolgens in een vergiet. Het mag gerust even afkoelen. Vervolgens mag de olie weer opgewarmd worden tot 190 graden. Hierin bak je de frieten ongeveer 5 minuten lekker krokant. Gooi ze weer in het vergiet en laat ze uitlekken.

Bereidingsstappen

  1. Snij de kruimelige aardappelen in frieten en stop ze voor ongeveer 30 minuten in een pan lauw water.
  2. Doe het rundergehakt in een kom en voeg de ingrediënten toe. Maak hier vervolgens burgers van volgens de bereiding.
  3. Kook de eieren voor ongeveer 10 minuten in een pan.
  4. Snij de ui in reepjes en bak dit kort in de pan.
  5. Snij de tomaat en augurk in schijfjes.
  6. Bak de frieten 5 minuten goudbruin op 140 graden. Laat het hierna kort afkoelen.
  7. Gril de burgers ongeveer 8 minuten gaar.
  8. Bak de frieten nog eens 5 minuten krokant.
  9. Warm de héMax pindasaus op volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  10. Snij de Italiaanse bol doormidden en leg hier de burger op. Hierna volgt de augurk, gebakken ui, tomaat, rauwe taugé en een klein handje veldsla. Hierover komt de héMax pindasaus.
  11. De hamburger is klaar. Serveer het bord met de frieten en vergeet vooral niet te genieten van je eigen gemaakte hamburger.

Serveertips

-Garnering? Strooi wat gebakken uitjes over de héMax pindasaus.