Hé, wat is je vraag?

Via ‘Goede vraag’ worden veelgestelde vragen beantwoord. Je kunt hier vragen opzoeken en vervolgens toepassen in de keuken. Denk aan: bewaartips, houdbaarheid of zelfs hoe je de pindasaus dikker maakt. Er worden handige weetjes aan het licht gebracht  om de pindasaus nóg beter en lekkerder te serveren.  

Pindakaas – het belangrijkste ingrediënt voor een overheerlijke pindasaus – werd in de oorsprong gebruikt om naoorlogse kinderen te voeden. Door de goede bouwstoffen van deze pasta konden de kinderen al snel herstellen. De welbekende pasta wordt nog altijd gebruikt door Unicef om kinderen op een goede wijze aan te laten sterken.

Weggooien is zonde. Hierdoor neemt héMax saus je mee in de keuken vol met heerlijke en gezonde recepten. We vullen de Inspiratie Keuken regelmatig aan met nieuwe, variërende en unieke recepten. 

De pindasaus kan zeker worden ingevroren. Verdeel de porties in bijvoorbeeld boterhamzakjes of kleine potjes voordat je het opwarmt. De smaak wordt er in ieder geval niet minder om. 

Wij adviseren je om onze producten na opening altijd koel te bewaren. Indien de pindasaus onder normale omstandigheden wordt bewaard en is gebruikt, is de pindasaus een aantal weken houdbaar in de koelkast. 

Lactose is een suiker dat in melk en melkproducten voorkomt, ook komt het wel eens voor in tropische planten. Het wordt ook wel melksuiker genoemd. Lactose-intolerantie komt met name voor bij kleine kinderen, waardoor ze melkproducten moeten vermeiden. 

Bij lactose-intolerantie wordt de lactose niet verteerd in het lichaam. Het laat de lactose achter in de darmen gisten. Lactose-intolerantie zorgt over het algemeen voor maag- en darmproblemen. héMax pindasaus is lactosevrij, waardoor meer mensen kunnen genieten van een heerlijke pindasaus. 

Pindakaas is een afleiding van het Amerikaanse ‘peanutbutter’. ‘Pindaboter’ zou daarom ook beter in het straatje passen, maar ‘pindaboter’ is gewoonweg niet toegestaan. ‘Boter’ is een beschermd begrip, waardoor het alleen bij echte roomboter gebruikt mag worden, dus niet bij de ‘pindaboter’. 

Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, gerst en rogge. Je kunt hier intolerant voor zijn, het lichaam reageert met een allergische reactie op het gluteneiwit waarbij de dunne darm wordt beschadigd en ontstekingen worden veroorzaakt. In Nederland heeft 1 op elke 100 mensen coeliakie, oftewel glutenintolerantie. Dit komt echter steeds vaker voor, doordat steeds meer fabrikanten gluten in het product bereiden. Voedingsmiddelen met extra veel gluten zorgen voor een lager kostenplaatje en dus een hogere winst voor de fabrikant. Gelukkig zijn er steeds meer aanbieders van glutenvrije producten. Helaas zijn die vaak enorm duur. héMax pindasaus biedt daarom een scherpe prijs voor een glutenvrije pindasaus. Een eerlijke prijs voor een heerlijk product.